1. Sākums
  2. Skola
  3. Putras diena pirmsskolas grupās
Putras diena pirmsskolas grupās

     Pasākuma mērķis bija veicināt izglītojamā audzināšanas procesā būtiskāko tikumu izkopšanu,  drošības un veselīga dzīves veida izpratni un pielietošanu  ikdienā. Bērniem tika pastāstīts, no kā gatavo putras, kas tajās ir veselīgs un kāpēc ir svarīgi tās ēst.  Caur kompetenču pieeju balstītu pasākumu bērni daudz uzzināja par putrām, kā arī pasākuma noslēgumā varēja nogaršot ķirbja- mannā putru.

     Šogad putru papildinājām ar sezonas lielāko un vitamīniem vērtīgāko ogu- ķirbi. Tādēļ putras dienai gatavojāmies jau no Miķeļiem, veidojot ķirbju izstādi, izzinot ķirbja augšanas ciklu no sēkliņas līdz ogai. 

     Pasākums norisinājās ārā, bērnudārza laukumā, kur uz ugunskura tika vārīta putra.  Lai putra izdotos garšīga, bērni pie putras katla, kamēr tā gatavojās, dziedāja, gāja rotaļās, skaitīja skaitāmpantus, minēja mīklas un radoši ar samteņu ziediem krāsoja ķirbīšus.

     Patīkamāka bija bērnu atziņa par pasākumu- varbūt ikdienā ne tik iecienīta putra, kopā ar draugiem mielojoties, daudziem nu ir kļuvusi par visgardāko un pieprasītāko ēdienu. Ikviens, no paša mazākā bērna līdz ikvienam pieaugušajam, kas piedalījās pasākumā, guva patīkamas emocijas, prieku par kopā pavadītu laiku.

Jautā skolai!

Uzdod savu jautājumu skolas vadībai

Kalendārs